Voor de zomervakantie van 2017 ben ik bij Egelien geweest voor mijn dochter Karlijn. Karlijn was toen bijna negen jaar en had veel moeite om mij los te laten. Logeren bij vriendinnetjes vond ze bijvoorbeeld erg lastig en vriendinnetjes maken op een camping  lukte haar bijna nooit. Zich vrij bewegen in een grotere speeltuin durfde ze niet, ze bleef dan altijd dichtbij mij spelen.

Op zich allemaal geen ramp en het zal vast wel goed zijn gekomen tijdens het opgroeien. Tot ze uit zichzelf uitsprak dat ze er zelf last van had dat ze deze dingen zo moeilijk vond. Ze zag bij haar drie jaar jongere broertje, die heel vrij is, dat het ook anders kan. Hierdoor vond ik dat ik er iets mee moest. Ik kwam bij Egelien terecht. Met een foto van Karlijn ben ik naar haar toe gegaan. Karlijn hoefde er dus zelf niet eens bij te zijn!

Na die ene keer kon ik na een tijdje hele duidelijke verschillen merken aan Karlijn. Ik zag dat ze meer vertrouwen kreeg om dingen zonder mij te doen. Bij vriendinnetjes logeren gaat nu heel goed, dit doet ze nu zelfs graag. Afgelopen zomer had ze op de camping al vrij direct een vriendinnetje gevonden waar ze heel veel mee gespeeld heeft. Ze beweegt zich nu veel vrijer en met veel meer zelfvertrouwen. We zijn heel blij dat Egelien, Karlijn zo goed heeft kunnen helpen. Echt super dat Karlijn zich nu zoveel beter voelt!

 

Patricia

 

Mijn cliënt Jan is een man van 65 jaar, met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Hij kan niet vertellen hoe hij zich voelt of waar hij pijn heeft. De laatste jaren heeft Jan een aantal (lichamelijke) klachten gekregen. Eén van de problemen was, dat tandenpoetsen heel moeizaam ging, met veel kokhalzen, steeds vaker met braken tot gevolg. We hebben allerlei lichamelijke onderzoeken gedaan, waar niets uit kwam.

Egelien is geweest voor een NEI-sessie. Daar kwam uit, dat Jan last had van oud zeer uit het verleden, in relatie tot een overledene. Tijdens de sessie vond Egelien een manier om het leed los te kunnen laten. Hierna kwam tijdens de sessie naar boven, dat Jan weer wilde gaan proberen zijn tanden te laten poetsen, door 4 specifieke begeleiders, op een positieve en rustige manier, zonder te forceren.

Dat ging al snel goed, na jaren van kokhalzen! Na een volgende sessie mocht het hele team zijn tanden weer gaan poetsen. Dat gaat nu ook goed. NEI-therapie; het is voor mij niet te begrijpen, moeilijk uit te leggen ook. Maar dat het werkt hebben we gezien, met een cliënt, die het ons met woorden niet kan zeggen.

 
Lilian
Call Now ButtonBel nu...